Een aantal jaren geleden besloot Johan Meijering om een aantal kenmerkende periodes in zijn leven vast te leggen in een boek, documentaire en een website. Al deze uitgaves worden overgedragen en opgenomen in het Groninger Archief. Momenteel wordt er gewerkt aan de terugblik op Kijkbungalow Minerva, de eerste Nederlandse kijkbungalow in de wijk Minerva in Hoogkerk. Periode 1991 – 1995.

In de Kijkbungalow waren ook regelmatig exposities van diverse kunstenaars waaronder Ploeglid Arie Zuidersma. In 2009 bezocht Johan Arie Zuidersma en keek hij met Arie Zuidersma terug op de Kijkbungalow, de beelden kunt u hier bekijken.

Interview met Arie Zuidersma op 11 augustus 2009.

In 2015 nam Johan contact op met een aantal mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het ontstaan en de ontwikkeling van de Kijkbungalow, waaronder Architect Jan Timmer en Binnenhuisarchitect Sip Hofstede.

Johan Meijering (L) en Architect Jan Timmer
Architect Jan Timmer

De huizen waarvan Kijkbungalow Minerva er één was, werden ontworpen door Jan Timmer uit Scheemda. In overleg met de architect werd de geschakelde premie C-woning door een paar bouwkundige ingrepen veranderd in een patiobungalow. De geplande pui met borstwering rond de binnentuin werd vervangen door een glaswand. De tuin, de woonkamer, de werkkamer en de keuken worden zo als het ware één geheel. Van de garage werd de entreeruimte gemaakt en de eigenlijke hal functioneert nu als opslagruimte. De scheidingswand tussen de douche en de slaapkamer werd weggehaald en zo kwam er ruimte voor een bad.

Tegenwoordig woont Jan Timmer vlak over de grens in Duitsland.

Sip Hofstede (L) en Johan Meijering
Participant Sip Hofstede

Eén van de participanten was binnenhuisarchitect Sip Hofstede van het Groningse M&M Design, die Johan en Marije op een beurs zagen. Hij was samen met Marije verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de inrichting: de meubels, de belijning, de kleurkeus, de afwerking van wanden en plafonds. Het overleg was behoorlijk intensief: bijna wekelijks zaten inrichter en bewoners om de tafel. De samenspraak is noodzakelijk, want zoals Hofstede het uitdrukt: “De binnenhuisarchitect moet een open oog en oor hebben voor zijn opdrachtgever. Hij reikt dingen aan, maar het is de klant die beslissingen neemt. Mijn taak is het vooral te voorkomen dat mensen ongelukkig worden in hun nieuwe omgeving, want zij zijn het die er in moeten leven.” Hij heeft het als een uitdaging ervaren “zo veel mogelijk” uit een standaardwoning te halen. Zoals de meeste participanten in het Kijkbungalow-project werd hij meegesleept door Johan Meijerings enthousiasme.